24.11.2007 г., 9:40 ч.

Паднали листа 

  Поезия » Любовна
556 0 18
От клони мрачно падали листа
и чул се вик, настъпил пак покой.
А химн запели влюбени сърца,
под клони врекли се, тя и той!

И тези клони, смътно пребледнели,
бленували си тайна да узнаят,
на млада плът, току-що разцъфтяла,
усмивка дяволита, те да разгадаят!

А слънчев лъч дарил им вечността,
политнал с бляна, излъчил светлина.
А пъпка пролетна прегърнала света,
целунали я с жадни устни, паднали листа!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??