Цяла събота… си мислих,
да продам ли моя глас?
Пийнах триста грама уиски
и си легнах късно в нас.
А в неделя, станах в седем,
сръбнах първото кафе,
дадох - цели две консерви
на любимото ми псе
и препуснах през просото
да продавам своя глас.
Общо взето и защото
бях се върнал в първи клас,
пък аз исках… да поканя
скъпичко едно моме
в СПА хотел във Павел баня
на джакузи и гурме.
Изчислих, че са ми нужни
шест стотака за това.
Да посрещам малки нужди
на красивата жена.
Звъннах по бельо на кмета
(той живееше до нас)
и поисках - шест каймета,
за да дам за него глас.
Кметът пък, погледна тъпо
тръгналата моя пот
и реши, че страшно скъпо
ще му струва моя вот.
Пожела ми - много здраве,
нова булка и късмет!
Нямаше… какво да правя,
сложих стария каскет
и се пуснах - в Горна баня
да гласувам без пари.
Скромно гадже да си хвана
на безплатните чешми.
Юри Йовев
октомври 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени