28.09.2017 г., 10:19 ч.

Пак, отново, ТУК 

  Поезия » Еротична
645 1 3

 

 

Всяка нощ стрелката потреперва

Събужда спомена във точен час

Като че и тя отказва да отмерва

Времето заспивало за нас

Във точната секунда и минута

Замръзват всичките стрелки

Отявлено, безсрамно, крилато

В мен нахлуват страсти и мечти

Илюзия не храня да те притежавам 

Дори страхувам се от теб

Но тялото ти в мойто обожавам

И в лудост страстна, и в копнеж

Дошъл си, за да грабиш с пълни шепи

Обладаваш щедро и без жал

А грубостта ти като топъл мед е

Разливащ се най-сладостно в кръвта 

И сякаш всичко във мига не ти достига

И бориш се със трезвия си ум

Опитваш даже да се изолираш

Но подемаш в още по-безумен щурм

Накрая дишаш изкипяло 

И мъчиш ритъма да потушиш

А искаш всичко да е изяснено

И контрол над мен да упражниш

Но падаш най-нелепо и случайно 

Безсилен себе си да спреш 

Отново завладява те желание

Пораждаш в мен водовъртеж

Със сили изцедени до безкрайност

С отмаляло тръпнещи нозе

Опитваш се дори замаяно

В дрехите си да се озовеш

В главата ти бушуват упреци

И знаеш, че настъпи ли часът

Ще преминеш булеварди, улици

И ще се върнеш пак, отново, ТУК! 

 

© Весела Маркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??