3.09.2020 г., 12:41 ч.  

Pаковина за скриване 

  Поезия » Любовна, Еротична
582 6 16

Тихо стене нощта, тихо, дъх не достига,
дива ласка. Гепард - станал коте от чакане.     
Тази наша любов, тъй красива - на книга,
два- три мига, с очи избелели, от плакане.

 

До забрава боли, крият нокти звездите,
и избухва свръхнова, разпръснала мрака ни.
А Луна полугола сребрее, вълните,
пак полюшват телата - делфини, нечакани.

 

Остаряхме, но пак надалеко сме скрити,
хора, думи - калта, дето няма отмиване   
Тази нощ младостта, с анемонии в очите,
ни напомня любов - раковина за скриване.
 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??