15.06.2018 г., 21:52 ч.

Палачинките се правят в неделя 

  Поезия
712 0 3

 Три яйца, ванилия, брашно...

една цигара, бъркам и привършвам 
По радиото звучи Селин Дион,

а аз танцувам боса вкъщи. 

 

Захар, щипка сол, масло.... и 
здраво затегнатото сладко. 
На заден фон навява ми Дион 
усещане за нещо преживяно

 

Пробвах с кърпа, с вилица, с нож, 
прибегнах и до чук и до резачка. 
Проклетия буркан напук на мен,

магически не се отваря 

 

Кипна ми кафето и дори...

успях да прегоря тигана. 
Маслото се разтече

(омазах се от пода до тавана) 
Къде са ми цигарите, запалката,

ключовете от колата? 

 

Търпението в неделя ми е точно толко. 
Палачинките не са за сам човек. 
Буркана си остана на масата затворен
За палачинките.... не съм на кеф

 

Припява песента изтъркан текст, 
че любовта е нещо свято. 
Разказва за двойка в нощта 
и за сърцето на момиче младо 

 

Да изключа радиото

или 
да споря с вечната балада, 
че палачинките в неделя са уви 
по рецептата на липсващ автор. 

© Натали П. Всички права запазени

15.06.2018 

Посветено на В. Пантелеева 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Самотата е труден тест. Не всички могат да го издържат. Хареса ми.
  • Сложна технология за приготвяне на палачинки, но много ми хареса!
  • Неуспешни палачинки и широока усмивка! Благодаря за съботното преживяване! Хареса ми!
Предложения
: ??:??