С какво са виновни жените и децата...
вместо да получат грижи и любов,
вместо радост те гинат във войната,
чува се на смъртта страшният зов!
Стига веч кръв, сълзи и страдание,
нека разумът да победи в душите,
какво ще ви е новото оправдание
за тез, що ще гинат ил ще осакатите!?
Кога Богът ще победи в човека,
кога дяволът във вас ще умре,
преговорите са едничката пътека
тази ненужна вендета да спре!
© Георги Всички права запазени