13.11.2019 г., 1:19 ч.

Палитрата на залеза... 

  Поезия » Пейзажна
508 0 0

 

Палитрата на залеза...

 

В палитрата на Залеза вълшебна:

нюанс в оранж добавя Вечерта...

Нехаен вятър вихрено побегна

през тайният Портал на Вечността...

 

Могъща гравитация донесе

и звездният от Космоса разкош...

Земята ритуално се разтресе

във О́рбита на идващата нощ...

 

А Е́сента объркана, неясна

възторжено в душите очерта

във щрихите на залеза: прекрасна

Религия загадъчна в нощта...

И всичко е абсурдно и магично,

разливат се вълшебни цветове́

в палитрата на залеза с космични:

необуздано-буйни ветрове...

 

И  цялата загадъчност изящна

тук сякаш е извън реалността

със тези ветрове развели плаща

на гаснещата вече светлина...

 

Бих искал от боите да изпиша

любов със неповтаряни неща́!...

... Да ме погледне... Дълго да въздишам...

... Докосне ли ме: да взривя нощта!...

 

Торнадно Есента и в стил завихря

вълшебните листа на Есента,

а всяко е от тях – Една палитра:

на Залезът в красивата мечта...

 

12.11.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??