22.08.2023 г., 15:40 ч.

,,Памет Българска" 

  Поезия
371 1 1

,,Памет Българска"

----->Памет българска, защо си толкоз плитка ти ?

Защо забравяш, българино своите идеали ?

Защо, Българийо прощаваш на тези, които са те предали ?

Защо, родино изостави си децата и остави ги в гурбети да бягат от страната ?

Кажи ми как щастлив аз тук да бъда сред нещастни хора и жалката заблуда, че го има още онзи идеал, който дякон Левски бе ни завещал ?

И как да чувстваме се патриоти, след като ни правят на идиоти ?

Престанете , братя да търпите!

Няма да се върнат дните.

Нека да се хванем за ръце и волята народна да ги помете.

...И знай, Българийо, земя прекрасна!

Аз обичам всяко твое кътче, обожавам твоите поля, но това що аз най тук мразя са предателите и техните чеда.

© Nikolay Mihaylov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Като цяло нищо няма да стане понеже няма воля народна, но иначе е хубаво произведението
Предложения
: ??:??