,,Памет Българска"
----->Памет българска, защо си толкоз плитка ти ?
Защо забравяш, българино своите идеали ?
Защо, Българийо прощаваш на тези, които са те предали ?
Защо, родино изостави си децата и остави ги в гурбети да бягат от страната ?
Кажи ми как щастлив аз тук да бъда сред нещастни хора и жалката заблуда, че го има още онзи идеал, който дякон Левски бе ни завещал ?
И как да чувстваме се патриоти, след като ни правят на идиоти ?
Престанете , братя да търпите!
Няма да се върнат дните.
Нека да се хванем за ръце и волята народна да ги помете.
...И знай, Българийо, земя прекрасна!
Аз обичам всяко твое кътче, обожавам твоите поля, но това що аз най тук мразя са предателите и техните чеда.
© Nikolay Mihaylov All rights reserved.