30.06.2020 г., 8:11 ч.

Паметно 

  Поезия
616 2 6

Ни трепет, ни мощ, ни звезда ни огряна,

ни вопъл, ни кош незапълнен остана,

поръбен, отмо́рен и сребърновъгленен,

огръ́млен, заробен, закотвен, прегърбен е;

опустявай ме леко, незабавно ме сграбчвай,

оскърбявай ме тихо не с дума провлачвай;

облачно скрито повърхностно здрачно 

безстрастно докосвам те

осмъртяващо брачно.

© Велина Караиванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??