Jun 30, 2020, 8:11 AM

Паметно 

  Poetry
610 2 6

Ни трепет, ни мощ, ни звезда ни огряна,

ни вопъл, ни кош незапълнен остана,

поръбен, отмо́рен и сребърновъгленен,

огръ́млен, заробен, закотвен, прегърбен е;

опустявай ме леко, незабавно ме сграбчвай,

оскърбявай ме тихо не с дума провлачвай;

облачно скрито повърхностно здрачно 

безстрастно докосвам те

осмъртяващо брачно.

© Велина Караиванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??