30.12.2021 г., 7:30 ч.

Панацея 

  Поезия » Любовна
670 3 2

Понякога, при много лошо време

у мен я наболява любовта.

Хронично е. Отдавна наранено -

сърцето ми от мъка изваля...

И някак си оставам само в думи.

Забравил сякаш как да чувствам, 

аз знам, че с времето загубих

да бъда другаде, освен в изкуство.

Сега съм тук. И повече ме има.

Омръзнаха ми полети на сляпо.

Дотегна ми да давам без да взимам.

Да бъда в сянката на нечий свят...

Останаха ми няколко си стиха.

Дълбоко са, навътре, като в плен. 

Дано са без мастило, толкоз тихи, 

че в щастие ме сбъднат някой ден... 

Понякога, когато е валежно, 

студено до замръзване на кръв - 

лекарствата за моите болежки 

са влюбената ти душа и плът... 

 

Стихопат. 

Danny Diester

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре завърнал се! Липсваха ми тези твои си думи и словосъчетания ''валежно", "наболява любовта" - правилни, но много твои. Харесах!
  • Хиляди пъти, прекрасно! Весели празници!
Предложения
: ??:??