16.12.2023 г., 7:22 ч.

Панелна рапсодия 

  Поезия » Любовна
217 3 4

ПАНЕЛНА РАПСОДИЯ

 

Мечтая си да зърна във нощта, ако късметът тихо ми довтаса,

звънчето ти на входните врата – и светлата ти коледна украса,

съседът да ми каже – тя е тук, дойде си преди няколко минути,

навярно слуша Моцарт или Глук със котето на топлите си скути,

да седна върху твоето чердже, да изкадя две-три лули тютюнец,

 

и – тъй като е време за мъже, излезеш ли отвън – да ме целунеш,

към теб душа протягах цял живот, а зимата навън ми гърчи сприи,

и да те милна в сумрачния вход край ледените пощенски кутии,

и нека да те слави Господ Бог! – и най-подир да найда дом и мира

с Жената, в чийто стар панелен блок разбрах, че от любов не се умира.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??