13.11.2016 г., 1:51 ч.  

Парадокс 

  Поезия » Свободен стих
638 2 3

Нима наистина пишем 

стихове,

за да покажем колко много 

обичаме?

Нима наистина 

описваме

само онези най-силни 

чувства?

Не е ли тъкмо обратното?

Не изливаме ли 

душата си 

на хартия, за да прикрием 

маловажността 

на чувствата си?

Не говорим ли

мили думи, 

само и само да накараме човека 

да повярва в нещо толкова

нереално,

            фалшиво,

                       измислено?

Нима наистина бихме писали

стихове

за това колко обичаме,

ако наистина го правехме?

Нима не бихме го 

доказвали 

само с един непринуден поглед

пропит с толкова

симпатия,

              любов,

                      обич...

Нима ни трябват 

стихове,

за да усещаме със 

сърцето 

и 

душата си?

 

 

© Гергана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Може би си права, Гери: много често със стиховете си ние компенсираме това, което ни липсва в реалността.
    Замислящ стих си написала – в сполучлив свободен стил.
    Поздравявам те.
  • Дълбоко...
Предложения
: ??:??