3.04.2020 г., 23:08 ч.

Парцал 

  Поезия » Гражданска
916 0 0

Час по час, безброй минути -
с действия, лишени от резон,
в милион посоки и маршрути,
лъснати и с мирис на тризон.

 

Лъскаш... мажеш... и полираш,
нищо че не знаеш как,
с лъскане преформатираш
няк'ва кауза към бардак. 

 

Кауза ли? Майтап и 200!
С каузи трудно се вирей!
Друго си е кат невеста
да се хилиш, то те грей!

 

Ако някой се запита:
"Този к'ви реди ги тук?"...
Този някой да опита
да погледне ей оттук:

 

Час по час, безброй минути -
с действия, лишени от резон...

 

Не загряваш? Жалко!
Споко! Има още малко!

 

...в милион посоки и маршрути, 
лъснати и с мирис на трезон.

 

Ти стоиш си по средата,
с пръст в носа... или в устата,
казвайки си "Пън! Аптал,
как превърна се в парцал...".

© Мирослав Димов Морис Джордан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??