22.10.2009 г., 14:01 ч.

Парченце луна 

  Поезия » Друга
423 0 3

 

Болестта ми е тежка и смъртоносна -

леденостудена ме превръща във труп,

а няма лекарство по-малко опасно

от чувството да си близо до мен.

Цели нощи се скитам по пътеки безкрайни,

но все бъркам пътя към теб.

А парченце луна зад облаци скрито

ме заблуждава, че ти чакаш мен...

... някъде там; че при теб е луната,

чието парченце взех си със мен

и болестта ми убийствено кръвожадна

изсмукваш от вените ми с всяка крачка към теб...

 

 

 

 

Вдъхновява:

"Фазата на луната
на 17 октомври 2009 събота
е намаляващ полумесец

Луната е стара (намаляваща)
с осветеност на диска 1%"

 

© Сюзън Смърт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??