14.05.2020 г., 0:04 ч.

Парченце от блус 

  Поезия » Любовна
616 0 4

Под открито небе и до синьо море

светлооко момче и момиче-дете,

от силния вятър и жарта на плътта, 

останали бяха по души и сърца.

 

Съблекли за кратко житейския страх,

на ръба на скалата, забравили грях,

предусещайки ясно любовния вкус,

затанцуваха страстно парченце от блус.

 

Не парче, а парченце. Да има за дълго.

Бе обет за любов. Нека бъде изпълнен.

Гостоприемното тяло на момчето скала

приютяваше кръшната женска снага.

 

Блус ли – не беше. Беше друга реалност.

Паралелна, неземна, неподправена радост.

А букета от мак и от дивия лук

многоточие тихо поставиха тук…

© Лили Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??