Събери си парчетата, щастие,
и раздай ги на всички с любов!
Нека стихне плачът на нещастните!
Да възкръсне животът суров!
Нека цъфнат сред мрака съзвездия!
Нека огън в небето гори!
Нека мълнии, режещи бездната,
да проливат от радост сълзи!
А в света, непознал пълнолетие
и след пет милиарда лета,
да засветят в красиво съцветие
свободата, мирът, мъдростта!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени