May 30, 2023, 11:15 AM

Парчета от щастие 

  Poetry » Phylosophy
205 2 6

Събери си парчетата, щастие,

и раздай ги на всички с любов!

Нека стихне плачът на нещастните!

Да възкръсне животът суров!

 

Нека цъфнат сред мрака съзвездия!

Нека огън в небето гори!

Нека мълнии, режещи бездната,

да проливат от радост сълзи!

 

А в света, непознал пълнолетие

и след пет милиарда лета,

да засветят в красиво съцветие

свободата, мирът, мъдростта!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??