24.10.2020 г., 8:09 ч.

Пари 

  Поезия » Хумористична, Свободен стих
565 0 1

Парите са основа на живота

парите трябват кат на слон хобота

парата е проблем и сила

на куп власта е породила

но … за какво ти са пари

живота щом те измори?

Пари да харчиш не вече кеф

да харчиш жадно лев по лев

пари да вадиш е основна цел

житейски път си ти поел

парите са основа и съдба

и извора на твоята душа

парите са хартийка мека

парите дават ти утеха

парите имат нещо в тях

пари да правиш със замах

парите пазят те от скука

когато на вратата ти почука

Но правиш ли си сметка?

парите те държат във клетка

затворен като някой звяр

във тъмния опушен бар

край теб въртят се нежни същества

 привлечени от твоята пара

от теб дори не се интересуват

и тайно може би те псуват

с усмивка страстно те поглеждат

и чувстваш  как във рая те отвеждат

Но скоро нямайки пари

направо ти ги погнуси

едва тогава ти разбра

каква е твоята цена

глупак омразен и дръвник

заслужил здрав ритник

и почваш да разбираш

защо не функционираш

причина са парите

закриват ти очите

но трябват дявол да го вземе

защото трябва да ядеме.

© Клажер от Килиджевци Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??