19.02.2012 г., 14:00 ч.

Патилата на домакинята (акростих) 

  Поезия » Хумористична
696 0 2

П етък е - край на работната седмица.

А втобусът не идва. Цял час. Тръгвам пеша.

Т ова е полезно движение - за ръце и крака.

И мам стотачка в джоба. Тя ми остана.

Л еле, трябва да купя много неща!

А збука на финансите - наричам този процес.

Т емата - ясна. Дилемата: как да се справя и днес?

А кробатика на хитростта "а-ла-жена".

 

Н агаждам чувствата си на тази вълна.

А пропо - и сметка за ток налага се да платя.

 

Д атата вече изтече. Спрат ли го, жив зян.

О ттам ще започна. Иначе ще бера срам.

М ахалата ще гръмне в разни сплетни.

А съпругът, мърморкото - иди, че го спри...

К рача решително към новия супермаркет.

И стината е, че ми остана някой-друг лев.

Н яма с празни ръце у дома да се върна.

Я лов късмет! Обещавам ти - ще те обърна!

Т орбичката бързо напълвам с провизии.

А х, че е хубав денят! Майната ú на кризата!

© Галина Карааргирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви за труда да прочетете и коментирате! Колкото дали е смешно или не, не споря- въпросът е в чувството за хумор... и сатира!
    Безжичен,това други ще го преценят,но твое право е да изразиш мнението си.Поне си е мое творчество, а не събрани документални данни!Освен това, за да съм тук, най-вероятно плащам и интернет-абонамент!
    Бъдете здрави!
  • Нищо смешно не видях.
Предложения
: ??:??