П етък е - край на работната седмица.
А втобусът не идва. Цял час. Тръгвам пеша.
Т ова е полезно движение - за ръце и крака.
И мам стотачка в джоба. Тя ми остана.
Л еле, трябва да купя много неща!
А збука на финансите - наричам този процес.
Т емата - ясна. Дилемата: как да се справя и днес?
А кробатика на хитростта "а-ла-жена".
Н агаждам чувствата си на тази вълна.
А пропо - и сметка за ток налага се да платя.
Д атата вече изтече. Спрат ли го, жив зян.
О ттам ще започна. Иначе ще бера срам.
М ахалата ще гръмне в разни сплетни.
А съпругът, мърморкото - иди, че го спри...
К рача решително към новия супермаркет.
И стината е, че ми остана някой-друг лев.
Н яма с празни ръце у дома да се върна.
Я лов късмет! Обещавам ти - ще те обърна!
Т орбичката бързо напълвам с провизии.
А х, че е хубав денят! Майната ú на кризата!
© Галина Карааргирова All rights reserved.
Безжичен,това други ще го преценят,но твое право е да изразиш мнението си.Поне си е мое творчество, а не събрани документални данни!Освен това, за да съм тук, най-вероятно плащам и интернет-абонамент!
Бъдете здрави!