Цял ден хвъркаме от цвят-на цвят
и прашеца носим. Грам-по грам.
В кошера ни чака тарикат,
търтей тлъст и с апетит голям.
С работата той е скаран,
за молбите ни е сякаш глух.
Къпан,сресан,издокаран,
с мед си тъпче мазният търбух.
Стига вече!Нямаш ли ти срам!
Виж,с нещо там ни помогни!
Ние сме работни и добри,
но накрай ще станем кат' оси!
Задника дебел,ще ти нажѝлим!
Споменът за теб,ще изгорѝм!
Несменяем си!?Ще те отсвѝрим!
Кошерът си нов,ще подредѝм!
© Хари Спасов Всички права запазени