1.03.2024 г., 19:10 ч.

Печален, леко трезвен, вдъхновен 

  Поезия » Любовна
112 2 0

ПЕЧАЛЕН, ЛЕКО ТРЕЗВЕН, ВДЪХНОВЕН

 

Печален, леко трезвен, вдъхновен, сполай ти, че и днес живях, мой Боже,

че с кеф провождам своя минал ден, макар да ми се случи невъзможен! –

не смогнах грош на просяка да дам – и да прелея гроба на баща ми,

парче да хапна – четвърт шпек салам от оня – в тъпите Tv-реклами,

отново да изчезна в нежен стих на Яворов, Петрарка – или Лорка,

 

дори не помня – пих, или не пих? – три бирички от милата „Загорка“?

Дали на Влада цвете подарих? – че да не зъзне в зимната постеля,

и Фейсбук – подир моя тъжен стих, с емотикони тъпи ме застреля?

Наместо стихчета да ви чета, дано ви милне сянката ми птича? –

отивам си – без памет за света, във който бях дошъл – да ви обичам.

 

25 февруарий 2024 г.

гр. Варна, 18, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??