9.07.2019 г., 8:12 ч.

Печат 

  Поезия » Друга
402 0 0

ПЕЧАТ

/Две изгарящи свещи/

 

 

Не лекувай раните от сърцето ми!

Остави ги! Нека болят и кървят!

Нека напомнят, че тук – в ръцете си

горящи, скрих щастието... любовта!

 

Целувай ме с устните си жарещи!

Със своите огнени ще те поглъщам!

Ще се топим в прегръдки галещи!

Докрай с любов ще се прегръщаме!

 

Ще сведем глави и преплетем коси.

Телата ще завихрим в танц искрящ.

Душа в душа – нагоре дим ще полети.

Ще капе мълчаливо земния ни плащ.

 

Кръвта, която раните гнойни изливат,

грях тежък ще е върху глухата съвест

на тези, които силите ни бавно изпиват...

От Бога справедливо наказани ще бъдат...

 

Когато станем две купчинки восъчни

и с вик се докоснат горещите сърца,

ехото от думите, любовта ни носещи,

печат ще е в последната изстинала сълза...

 

08 07 2019

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??