26.07.2021 г., 19:43 ч.  

Пегасът, значи, пасе си зад ъгъла 

  Поезия » Друга
189 2 2

 Как ти е писнало! Всичко нагарча ти.
Виното - вкиснало. Уж от глухарчета.
И благородни сме, но сме изпушили,
толкова сродните... Виж... Се издушили.

 

Липсва ти милото, просто човешкото
и на бесилото качват те грешките.
А епикризата: Трудна за бесене
вдига ти мизата... Палачът бесен е.

 

Дайте ми виното! И най- горчивото,
като подминете, де ли отивате?
Колко на палачи съм вече излъгала...
Пегасът, значи, пасе си зад ъгъла

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??