11.12.2018 г., 7:53 ч.

Пейка 

  Поезия
349 1 1

Пейката заспива със спомени

на жените - черни гълъбици,

Самотникът вкъщи прогонил ги,

сгушили се във здрача сестрици.

 

Лоши думи, клетви простили си,

от дни, когато вечно е всичко,

пейката сънува, смалила се,

тя е момиче с плетен косичник.

 

После потрепва от женски сълзи,

понякога обичат да плачат

за мъжете си, за тях ги боли,

а те във мрака хранят земята.

 

Шептят и тихо думи повтарят -

накацали черни гълъбици,

пейката брои ги - оредяват...

При мъжа си отишла сестрица.

 

© Вяра Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Образно и реалистично! Пейката мълчаливо що сълзи и тайни в себе си е съхранила...
Предложения
: ??:??