31.01.2010 г., 22:26 ч.

Пейка за неминувачи 

  Поезия
1404 0 51

    Пейка за неминувачи
                 
                  "Утринна мъгла рисува 
          мечти 
          на минувачи" - Бусон

От разпъпило цвете бои
и от залез… с перо на птица,
Разказвачо, рисувай ми ти...
… и започни от кориците…

Нарисувай ми облаци – два,
щом затвориш – да блесне мълния,
с дъжд рисувай, а не с мъгла,
след росата – зелени кълнове…

А сред кули от камък и мъх,
нарисувай ми принц. Не! Бохем.
И Луната да стине без дъх,
след наздравица старо бренди…

И от Лувъра – всички картини…
А в Булонския лес, Разказвачо,
преди в друга гора да заминеш,
нарисувай ми пейка...
                        … за неминувачи…!

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??