26.01.2014 г., 22:04 ч.

Пелин 

  Поезия
340 0 1

Горчиш ми, знаеш ли, като пелин.
Във всяка глътка търся сладост.
А той, пелинът все горчи,
дори и да му сложиш лимонада.

Боли ме, мъчиш ме, като мигрена.
Пулсираш в мислите ми нощ и ден.
Подхвърляш ми моментно облекчение
с жадуваното ти присъствие до мен.

Не искам, чуваш ли, да те обичам,
че повече прилича на присъда.
В сърцето драскам кървави чертички.
Помилвай ме... преди да стана луда.

© Донка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??