14.02.2019 г., 10:01 ч.

Пенливо 

  Поезия » Друга
290 1 4

Зрее обич в зеница.

Плод завързва лозница.

Лека – полека едрее.

Случва се – да прелее.

 

Кипва, по своя си път

и опива пенливо дъха.

Утаява се сред плътта.

Стопля с устни мига.

 

Него изрича – за здраве.

Пие го, щом го забрави,

стиснала в клепки света –

до появата на солта.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??