27.05.2011 г., 12:51 ч.

Пепел от рози 

  Поезия » Философска
378 0 0

"Пепел от рози"
Със пръсти стисках тръните до кръв,
облизвах хищно пепелта от рози,
пищях обезумял към мъртвата Луна,
с ръце разкъсвайки изгнилите цветя.

Очите ми горяха от омраза,
лицето ми превърна се в мъгла,
сърцето ми - сразено сякаш от проказа,
погубваща изгубената ми душа.

Аз жив уж бях,
но вътре в себе си умрях,
подобно въглен в тъмното изтлях,
изплюх се върху гроба си и отлетях...

*                      *                       *

Със зъби гризах вените и пиех кръв,
удавих се във пепелта от рози
и със разцепена от удари уста
проклинах Бога, Дявола и мръсната Съдба...

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??