19.05.2012 г., 10:15 ч.

Пеперуда с ангелски криле 

  Поезия » Бели стихове
2090 0 2

Мракът, непосилен, Той отстъпва.

Прожекторите гонят тази власт.

Отново съм на сцената, голямата.

Животът стана моя страст.

 

Той пеперуда е с ангелски криле,

поет от Вятъра, укротения...

Пиесата е във второ действие.

Финалът... съжалявам е далеч.

 

Изсвирват пак фанфари за начало

и факли осветяват пътя нов.

Върви, завесата отваряй...

Многострадална Пиета!

 

Сега съм Аз във моите ръце

Пеперуда с ангелски криле

и полетът ù... е моята храна,

която ми върна Любовта!

 

© Миглена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??