16.02.2009 г., 0:38 ч.

Пеперуда в тревата 

  Поезия
513 0 0
 

Видях те, като пеперуда,

отчаяно да пърхаш с криле.

Видях те да се мяташ, като луда,

забравила за своите нозе...

 

Какво си ти сега?

Какво бе ти тогава?

Каква история си крила от света?

Какво оставяш в забрава...?

 

Прелитайки от цвят на цвят,

понякога се приземяваш в тревата,

а тя е толкоз хлъзгава,

че спъва и омайва с аромата...

 

Гъст дим тогаз небето ти покрива,

не виждаш слънце, ни простор

и свършва жизнената крива

в клетка - пленила помрачения ти взор...

© Яни Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??