28.11.2007 г., 0:26 ч.

Пеперуден поглед 

  Поезия » Философска
970 0 3
Ако бях пеперуда,
бих политнал всред житата
на продънения склон...
Няма да те питам
колко си проспала този ден.

Смени си песента, скъпа,
аз ще те събудя с ласка...
Ще посея семе на възбуда
и ще литна над полята
от отровена любов....

Копнея да те срещна с песен,
а усмивката, която пазиш,
да ме усмири и утеши...
Ела със мене, мила,
на върха, обгърнат от вълнА...

Заливат ме съдби незнайни,
за утрето ме дебнат, но уви,
аз пеперуда съм сега
и летя над склона
със продънени мечти...
и полята са проспали утрешния ден.

Из стихосбирката "Пеперуден поглед" 2004

© Тодор Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Смени си песента, скъпа,
    аз ще те събудя с ласка...
    Ще посея семе на възбуда
    и ще литна над полята
    от отровена любов...." - ПРЕЛЕСТЕН СТИХ!!!

    Поздрав най-сърдечен!6+
  • Браво, Тошко!
    Хубаво пишеш. Хубав стих.
    С обич от мен.
  • ...продънени мечти...Това сравнение ми харесаХареса ми тая пеперудена волност!Поздрави!
Предложения
: ??:??