14.08.2014 г., 10:54 ч.

Пеперудена душа 

  Поезия » Любовна
544 0 6
Аз исках всяка среща да е наша
с целувките на хиляди звезди
загърнати в притихналата вечер
без капчица тревога да заспим.

Аз исках всяка дума да е пламък,
родена във вулканите сълза –
разтапяща застиналия камък
пред дверите на твоята душа.

Аз исках всяка стъпка да е полет
в помилвано от залеза небе,
във храма на сърцата да се молим
и времето завинаги да спре.
 
Аз исках да обичам, да се давам,
но друго иска моята съдба –
свободна да поеме към простора
жената с пеперудена душа.

 

© Деси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??