26.07.2013 г., 14:08 ч.

Пеперудена лудост 

  Поезия » Философска
509 0 2

Непробудно тиха, тъмна нощ.

Лампа под стрехата ярко свети.

И по жребий неизменно лош,

идват пеперудите напети.

 

Сякаш, че пияни идат те

под самата стряха да се спрат.

Стръв към светлината имат те.

Хвъркат лудо, лепят се и мрат.

 

Гледайки, поисках в този час

да съм крехка бяла пеперуда.

Къмто светлината във захлас

да се стрелна, Боже, в скорост луда.

 

Този ход душата го избра,

а сърцето иска да го стори.

За бяла светлина да си умра

и дълго тук за мен да се говори!...

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??