3.03.2009 г., 8:41 ч.

Перлите от нашето А, Б-е, В-е 

  Поезия » Гражданска
1355 2 14

 Перлите от нашето А, Б-е, В-е


 Каквото и да видя, ще ме втриса,
 каквото и да чуя, ще боли:
 апостолите днешни с обеци са
 и веят из бардаците поли.

 А под небета робско пепеляви
 на свобода, със мирис на тротил,
 народът всичко друго ще забрави,
 но не и своя легендарен тил.

 На Шекспир той призна талант и гений
 за бисерното слово, ярък стил,
 но дава мило-драго за Партений,
 на Петър Вичев шапка е свалил.

 И все вина го мъчи през неделя,
 "Душата му е стон, И горък стон".
 че и петак за книга не заделя
 след онзи Златен век на Симеон.

 Но утре, ако трябва да прекрачи
 през пропасти, ще е с едно наум:
 да остри и отвъд перата пачи
 на Климент, Ангеларий и Наум...

 Потоп да тръгне, спорът е излишен:
 в Ковчега Ноев той ще закове
 последен цвят на белоцветни вишни
 и перлите от наш`то А, Б-е, В-е...

 

 

 

 

 

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??