9.01.2016 г., 20:35 ч.

Перото 

  Поезия » Философска, Гражданска, Друга
765 1 0

Трудно ще замениш перото със писалка,

но мастолото в буркана е отдавна замръзнало.

Нямаш избор, хващаш бездушната пластмаса

и започваш да редиш буквите като мъниста-

 

Една след друга, вече "някакви" си букви там поставяш

и замислено след всяка запетая и точица спираш,

и припомняш си някогашната наслада от перото:

 

Как заедно се разхождахте по редовете на белите листя

и как дарявяхте с живот всяка буква на света,

как заедно от нищото сътворявахте света,

как леко на стойката поставяше го и лампата загасяше,

а Луната горе изгряваше и деня изгаряше.

 

И сякаш сърцето ти започваше да пари

и кръвта в мастило

течащо във вените ти се изменяше.

Сякаш не ти, а някой друг в теб живееше

в тези кратки но вечни мигове.

 

А сега си просто сам,

само ти с някаква космическа пластмаса в ръка.

 

© Мария Всички права запазени

Дали може тя да върне чувството на вечността?

Или ще го замени със самота?

*******************************************************************************

 

Как заедно обхождахте белите листя

и как трепереше ръката ти,

когато лек гъдел от перото ти усети

и капка мастило от трепетът ти 

покапваше и по буквите

се стичаше  

и после  всичко започваше отново.

Ти и то, заедно пред вратата на света.

 

Дали и с пластмасата ще е така?

Или ще е просто "здравей","довиждане"!

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??