3.06.2023 г., 22:32 ч.

Песен 

  Поезия » Свободен стих
102 0 0

Песен

 

За кого да пея песен аз сега?

За баща ми Димитър, за чичо Михаил, за бай Стоян.

Живи са заминалите в Нав - на оня свят.

Не са тук физически, с нас са обаче!

 

Имена други да назовавам сега пред вас, не.

Браво на живите, почитащи отвъдните.

Духове са те, но са помощници наши.

Когато уважаваме-почитаме ги ний.

 

Удариш се неволно, те на мястото това, обаждат се - напомнят.

Искат струйка внимание да им дадем.

Ще им го дадем незабавно!

Фактор на съдбите наши са те сега - духовете техни.

 

Погледът, вниманието човешко сила са.

Лъч слънчев, и тук и там.

Да забравяме не бива!

Помощници-охранници да се назоват може.

 

Имали са те особености характерни приживе.

Не ни е харесвало нещо.

А сега безвредни и вредни са пак.

С уважение ще си купим от тях добро, благосклонност.

 

Ядеш парче хлеб, не ги забравяй ти - остави малко от хлеба този.

Благословено става тогава яденето твое!

От злополука се боиш, те ще помогнат.

Да се дружи с тях

може - трябва!

 

Весели, радостни са хората, когато от земните им сегашни обиталища се връщат.

 

Слава на Нав - света онзи.

На нашите хора там - Слава.

Скромни са те, много не искат.

Капка внимание, парче хляб!

 

Летят във въздуха те наш незримо.

Да се почувстват значими искат.

А ние търсим път и изход.

Те могат да ни дадат капчица светлина, квант вдъхновение!

 

Да се смятат за отсъстващи, липсващи неправилно е.

Тук са те, и ние с тях от тук сме - от света бял.

От този "морски бряг", където вълните жизнени бошуват.

Само погледни го - и ето го пред теб.

 

Ще се позатопли сърцето твое!

На Велес, богът междинен Слава!

И слава на хората всички, които почитат душите свои заминали.

Не само души са те, но духове решителни и силни.

 

Да ни щастието донесат (приближат)

В дните наши, нощи, могат - сила имат.

Сега в Яв - в света наш сегашен-слънчев - 

да присъстват нека!

Кажи му с думи прости на него - слава на теб, ела помогни.

 

Ще дойде прекрасният дух негов любящ!

Живи ще бъдат те чрез нас - значими.

Защитени - вдъхновени ние!

На тях там и на нас тук добре ще ни бъде!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??