25.07.2023 г., 9:12 ч.

Песен на Майя Златогорка 

  Поезия » Друга
240 0 2

/от Удивителния Вергилий/

 

Не искам да свиквам отново с тъгата,

макар кехлибарена, с привкус на мед.

Да, знам – есента е тъй щедра, богата,

но влачи след себе си хали и лед.

 

Тоягата просешка пò ми отива,

обувки протрити и скъсан, стар чул.

Щом пролет разцъфне, усещам се жива

и млада – за слепия, чул-недочул.

 

И нека ме мамят кристални пространства,

палати на Змея, владеещ край-свет.

Оставам тук – с дръзко и зло постоянство,

сама съм си злато, сребро, бронз и мед.

 

Тъгата проклета – да спи на кравайче

в леса тилилейски неброден, дълбок!

На пръста ми смее се слънчево зайче –

от него безименен, светъл оброк.

 

Богатства защо са ми – имам звездите,

под мен, разпростряна, земя китна – рай!

Безсмъртна в делата, с добро плодовита,

невяста съм Слънчова, майка на май.

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

– Не съм съгласен! Адът трябва да си остане под земята – не му е мястото сред Седемте небеса.
Архангелът пристъпи напред и сиянието от ореола му плъзна из въздуха като горещо, тревожно дихание. Нажеженият въздух парна деликатните криле на гърба перперуната, застанала пред огледалото – в цялото си тъ ...
  245 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??