25.09.2012 г., 9:09 ч.

Песен на щурци 

  Поезия » Любовна
745 0 10

От среднощна песен на щурци

си нарекох тайно заклинание.

Почне ли нощта ми да боли

и да ражда спомен от предания,

 

и луната висне ли сама

в тъмни и беззвездни небосклони,

тъй, без думи, него си мълвя,

всички мои болки да прогони…

 

А когато новият ми ден

в рани от обиди се препъне,

шепна си - щурците да са с мен ,

в утрото ми огън да се върне…

 

В тази нощна песен на щурци

теб намерих обич светлоока…

Мойто заклинание си ти,

с теб наричам вярната посока…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??