По Хр. Ботев
Я надуй, дядо, CD-то,
след теб да викна, запея
песен за Бойко войвода
и за вярна му дружина.
Да чуят всички, да знаят
какво е чедо родила
Българка – Майка юнашка!
Кой не знай Бойко войвода,
кой не е слушал за него –
някой от електората,
или пък вражи политик?
Хлапак, към двайсетгодишен,
за гард го даде майка му –
на Татов хляб да се учи.
Но стоя Бойко, що стоя –
дорде занаят посхване...
Па после дума майце си:
„Що си ме, майко, продала
да ставам Татов бодигард?
Не ща, сакън – стига вече!
Не искам, ни в МВР-то,
ни кмет да съм на Софето,
а като Тато да стана.
Да бъда най-пръв сред първи.
Държава искам да водя!
С Цецо и вярна дружина
душмани искам да ловя.
Като Догана-изедник,
дето се пише консултант,
като Сергейчо Станиша
и всички техни авери
от тройната им комбина.
Да гният всички в тъмница
или да им капнат месата
на Цанков камък на кола...
Рипна ми Бойко от радост,
че това скоро ще стане...
А майка клета, жалостна –
ръда ли, ръда, та плаче.
© Борко Бърборко Всички права запазени
Съдържанието много ме накефи Адмирации!