5.10.2008 г., 12:20 ч.

Песен за разтуха 

  Поезия » Друга
483 0 7
Ако ти е тъжно на душата
и лицето е посърнало от скръб,
ако си изгубил вяра във съдбата
и веч превиваш морен гръб,
седни за малко отдъхни
и планета фолк пусни.
Македонска песен ще те утеши
и тъгата ти ще изпари.
Урок от нея ще получиш,
пропуснат от историята родна,
за Гоце,Яне ще научиш,
за борбата славна за народа.
Как старо,младо е плакало
за свойте смели синове,
за България живот отдали
из планински ридове.
От песента и аз научих,
че на датата четвърти май
е паднал Гоце за свобода,
на народ и роден край.
За Роженския манастир научих,
за гробът хладен на Сандански,
заветът дето е написан,
докато човекът диша,
да върви напред ще е орисан.                  
Ако ти е тъжно на душата,
спомни си тези редове,
гордей се, че си българин, и 
свободата, пази във своето сърце.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??