5.05.2008 г., 14:32 ч.

Песен за учителя 

  Поезия
5460 0 12

Песен за учителя

 

(посветено на г-н Величков, който изчезна през 1964 г, незнайно къде)

 

Това се случи един зимен ден,

когато влезе учителят смутен.

Тревогата му всички разбрахме,

не казахме нищо - само мълчахме.

Урок по човешки проведе ни той,

по начин свободен, по начина свой.

Тъй времето изтече си така.

Най-подир той каза ни това:

- Ах, вий, дечица, със светнали лица,

какво ще правят вашите сърца!

Аз тръгвам вече, сбогом, деца...

И от очите му закапаха сълзи,

но той с усмивка мила ги закри.

Така излезе учителят любим,

на който вече сълзи ще дарим...

 

28.10.1966 г.

© Снежана Кръстанова-Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??