21.03.2008 г., 22:35 ч.

Песента на капчука 

  Поезия » За деца
1358 0 14

ПЕСЕНТА  НА  КАПЧУКА

 

Днес градината ни цяла

се събуди разцъфтяла

с минзухари, теменужки,

кокичета - мили дружки.

 

Запя старият капчук:

"Чук, капчук, чук, чук, капчук.

Събудете се, деца!

Първа пролет е дошла!

 

Отдалече - чак от Юг

Щъркелчо пристигна тук."

Пее нашият капчук:

"Чук, капчук, чук, чук, капчук.

 

Пъстра китка съберете,

мама, татко закичете!

Сладичко ги целунете,

с празника ги поздравете!

 

Чук, капчук, чук, чук, капчук."

Всеки радостен е тук.

И реката днес запя:

"Първа пролет е  дошла!"

 

ЧЕСТИТА  ПЪРВА  ПРОЛЕТ, СКЪПИ  ПРИЯТЕЛИ!

 

 

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??