20.09.2019 г., 21:33 ч.

Песента на Октомври 

  Поезия
327 2 2

Днес ще пиша аз за есента,
напук че всички все я подценяват,
докато страдат по отминали лета...
И не дочуват на Октомври песента.

Той е нежен, пъстър и омаен.
Понякога е малко закачлив, игрив,
друг път е мрачен, тъжен и потаен,
загубил себе си сред вятъра нехаен.

Той гори в затихнали огньове,
не спира да копнее вечер за любов...
Присяда тихо край буйните дворове,
неразбран от все усмихнати борове.

Октомври е песен на сърцето,
отчаяният зов на влюбено момиче...
Той дълбок и тъжен е като морето,
но мечтател, все след сънищата тича.

© Есенен блян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??