1.06.2020 г., 3:30 ч.

Песента на щурците 

  Поезия » За деца
620 0 0

                                         Щурчо, със свойта мандолинка,

                                         на поляната под една къпинка,

                                         тихичко засвири от сърце

                                         игриво, весело хорце.

             

                                         Чули от домовете си - дворци

                                         хорцето другите щурци,

                                         изскочиха по цялата поляна,

                                         оркестър свирнята подхвана.

                    

                                         Така в топлата нощ лятна,

                                         под звездното небе, с луната златна,

                                         щурците свириха, до зори не спряха,

                                         докато звездите и луната приспаха.

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??