7.09.2004 г., 10:31 ч.

Песента на тъжния караконджул 

  Поезия
1247 0 2

До извора с вода игрива
край незабравки гълъбови
очите ти откраднах самодиво
-топлите, жълъдови!
До извора с вода ленива
между глухарчевите стръкове
косите ти откраднах самодиво
-кестенявите , букови…
До извора с водата жива
под лешниците необелени
ръцете ти откраднах самодиво
-белите, сърнелени!
Във извора сълза изстива
Очи в очи, коси в коси, ръце в ръцете ми
Сърцето ми открадна самодиво,
сърцето ми!

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??