15.06.2010 г., 11:05 ч.

Пешеходецо... 

  Поезия » Друга
957 0 5

Върви ти, Джони – пешеходецо!

Към светла бъднина върви!

Прощавай, смели бързоходецо,

че няма тротоар красив!

 

Какво да правим, бедни пешеходецо,

когато нямаме пари

за многото да правим улица,

за малко тротоар – дали?

 

Преди да има нявга пътища

и стъпвали по гъста кал –

горките хора си представяли

платната черни от асфалт.

 

Прощавай, горди пешеходецо,

че къщата не си видял.

Днес с крушка, ток се осветяваме.

А свещ се пали за умрял.

 

Мечтай си, Джони Пешеходецо,

мечтай, но повече ходи.

Днес няма кой да пази коня ти,

кола май нямаш, щом вървиш...

 

 

© Георги Мишев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??