2.11.2021 г., 8:44 ч.

Песничка за десет мекици 

  Поезия » За деца
1251 3 18

 

Хванала здраво тигана

работна мама Мецана.

Призори, с бързи ръчички,

изпържила десет мекички.

 

После се усмихнала

виком се провикнала:

 

- Хайде, чедо, ставай ти

чакат те десет мекички.

Мечо спинка и не чува.

Нещо хубаво сънува.

 

Викала Меца, чакала

и две мекички лапнала.

После се усмихнала

виком се провикнала:

 

- Хайде, чедо, ставай ти

чакат те осем мекички.

Спи си Мечо и не чува.

Нещо хубаво сънува.

 

Викала Меца, чакала

и още две излапала.

После се усмихнала

виком се провикнала:

 

- Хайде, чедо, ставай ти

има шест цели мекички.

Ала Мечо пак не чува.

Нещо хубаво сънува.

 

Викала Меца, чакала

и още две излапала.

После се усмихнала

виком се провикнала:

 

- Хайде, чедо, ставай ти

чакат те четири мекички.

Малък Мечо пак не чува.

Нещо хубаво сънува.

 

Викала Меца, чакала.

Хоп! Още двечки лапнала.

После се усмихнала

виком се провикнала:

 

- Хайде, чедо, ставай ти!

Чакат те двечки мекички

Ала Мечо пак не чува.

Продължава да сънува.

 

Викала Меца, чакала

и последните лапнала.

После се усмихнала

и затананикала:

 

- Спинкай, Мечо, спинкай ти

няма вече мекички.

Знай че, който дълго спи

дълго гладен ще стои.

 

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??